Υλικά
250
γραμμάρια βούτυρο
2
½ φλιτζάνια ζάχαρη
4
αυγά
2
φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1
φλιτζάνι κακάο
2
κουτ. γλυκού baking powder
200
γραμμάρια γιαούρτι
½
ποτήρι γάλα
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
120
γραμμάρια σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Κτυπάμε
στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα
αυγά να ενωθούν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder ,
το κακάο, το γιαούρτι, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το
κτύπημα.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε από
πάνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα. υγείας, η οποία θα λιώσει κατά το ψήσιμο και θα
ενισχύσει περαιτέρω την σοκολατένια γεύση του κέικ.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο
όταν τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αυτή βγαίνει στεγνή,
σε διαφορετική περίπτωση αφήνουμε να ψηθεί για λίγο ακόμη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου