Υλικά
1 ½ -2 κιλά αρνί (κατά
προτίμηση μπροστινό)
1 κιλό πατάτες κομμένες
κυδωνάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας το κόβουμε
σε μερίδες και το στεγνώνουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο ρίχνουμε το αρνί και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές,
ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει και μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,
τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά
και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα
περίπου. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο νερό ώστε
να μην στεγνώσει το κρέας, αλλά να μείνει με τη σάλτσα του.
Συνοδεύουμε με ρύζι, η με πουρέ
ή πατάτες τηγανιτές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου