Υλικά
(35-40 τυροπιτάκια)
400 γραμμάρια αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια γιαούρτι
στραγγιστό
160 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι
για τη γέμιση
250 γραμμάρια φέτα,
θρυμματισμένη
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι,
τριμμένο
100 γραμμάρια γιαούρτι
στραγγιστό
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το
αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι
και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές
μείγμα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για
μισή ώρα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά,
ρίχνουμε, τη φέτα, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και
ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια
εργασίας μας και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1-2 χιλιοστά. Κόβουμε με ένα ποτήρι
στρογγυλά κομμάτια και στο καθένα βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση. Διπλώνουμε τα πιττάκια και πιέζουμε ελαφριά
τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά και να μην φύγει η γέμιση. Με ένα
πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο κτυπημένο με λίγο γάλα. Όση ζύμη μας μείνει την ξαναπλάθουμε, την
ανοίγουμε σε φύλλο, τη κόβουμε με το ποτήρι και τη γεμίζουμε.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια στη
λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα τη καλύψουμε με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου