Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΟΥ



Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
300 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
2 φλιτζάνια μέλι
2 κουτ. γλυκού κανέλα
6 αυγά
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι, καρύδια τριμμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το μέλι, τα καρύδια και τη κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα η ένα πυρέξ και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
Βουτυρώνουμε καλά το πάνω φύλλο και το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Μόλις βγάλουμε τη τάρτα από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με κανέλα η άχνη ζάχαρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου