Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ




Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο  
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 κολοκυθάκια, σε φέτες κομμένες στη μέση
3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού τσίλι, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
½  κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
½  κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
200 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή γιασμίν
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε το κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν και 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 30 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ρύζι για 1-2 λεπτά, αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με νερό, ίσα που να το καλύπτει. Κλείνουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Μόλις μαλακώσει το ρύζι, το μεταφέρουμε σε φόρμα του κέικ και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 2-3 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε, ρίχνουμε ομοιόμορφα από πάνω το κιμά και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου