Υλικά
1/2 l. τσιπούρα (έτσι το λένε
το τσίπουρο στα Κύθηρα)
5 ξύλα κανέλα
3 γαρύφαλλα
300 γ. ζάχαρη
150 ml νερό
Εκτέλεση
Σ' ένα βάζο, το οποίο να να
κλείνει αεροστεγές, (εναλλακτικά και σε μπουκάλι), ρίχνετε το τσίπουρό σας και
τα μπαχαρικά.
Το ανακινείτε καλά και το
αφήνετε σ' ένα σκοτεινό μέρος (ντουλάπι) για δύο εβδομάδες, μπορείτε και
περισσότερο, ακόμη καλύτερα.
Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος
κύκλος, φτιάχνετε το σιρόπι.
Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη
ζάχαρη και το νερό.
Το αφήνουμε να βράσει σε
μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις φτάσει στο σημείο
βρασμού, το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά
και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε το βάζο μας,
προσθέτουμε το σιρόπι και ανακινούμε.
Το αφήνουμε κλειστό για δύο
εβδομάδες ακόμη ή και μία στο ίδιο μέρος και στη συνέχεια κάνουμε μετάγγιση του
λικέρ μας, σουρώνοντάς το, στα μπουκάλι μας.
Η παραπάνω συνταγή βγάζει
περίπου 750 ml φατουράδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου