Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ (ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ)




Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
250 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας
2-3 κόκκους μαστίχας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αμύγδαλα αποφλοιωμένα,  για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
χυμό από  ½  λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακκούβα και μέσα ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, τη ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, τη βανίλια (αφού την έχουμε κτυπήσει στο μούλτι με ένα κουταλάκι ζάχαρη) και το χυμό λεμονιού.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη και να ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ.  Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 20 λεπτά περίπου.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα πατάμε με τη παλάμη μας προς τα κάτω να γίνουν πλακουτσά. Καρφώνουμε στη μέση από ένα αμύγδαλο και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Τα τοποθετούμε αραιά σε μια λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10-12 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγουν τα γλυκά μας από το φούρνο με μια τρυπητή κουτάλα τα βουτάμε 3-4 φορές στο καυτό σιρόπι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Δεν τα αφήνουμε πολύ στο σιρόπι γιατί μπορεί να μας διαλυθούν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου