Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΛΕΜΟΝΙ



Υλικά

5 πορτοκάλια
3 λεμόνια
1 κιλό καστανή ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια από τη φλούδα, τα κουκούτσια και όσο μπορούμε αφαιρούμε τις πολλές ίνες.
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα, περίπου μισή ώρα για να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα κτυπάμε λίγο στο μούλτι, ώστε να μην γίνουν χυλός. 
Στη συνέχεια τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξυλάκι κανέλας σε μέτρια φωτιά 25-30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις βγάλουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε και τις φλούδες, τις οποίες προηγουμένως τις έχουμε περάσει από το τρίφτη και τις έχουμε βράσει μόνο με νερό έως ότου μαλακώσουν αρκετά και τις έχουμε σουρώσει. Δίνουν μια πικάντικη γεύση στην μαρμελάδα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου