Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Υλικά

150 γραμμάρια blue cheese, τριμμένο
150 γραμμάρια ενταμ, τριμμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
200 γραμμάρια ανθότυρο, τριμμένο
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
2 αυγά, κτυπημένα
1 φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
πιπέρι
δυόσμο

για τη ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια  βούτυρο
25 γραμμάρια νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24 εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, το λιωμένο βούτυρο, ροκφόρ, τα αυγά και τα καρύδια και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο της τάρτας και τα περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου