Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κιλό ανθότυρο,
θρυμματισμένο
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα,
τριμμένη
2 ½ φλιτζάνια γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
πιπέρι άσπρο
1 κρόκο αυγού, για το φύλλο
½ φλιτζάνι βούτυρο, για το
φύλλο
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το
βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε
το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Μόλις η κρέμα δέσει, ρίχνουμε
το ανθότυρο, τη κεφαλογραβιέρα, και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να
λιώσει και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας
σε πάγκο εργασίας τα κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα. Βουτυρώνουμε
κάθε κομμάτι φύλλο με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του μια κουταλιά κρέμας,
γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και
τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια
διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τα αλείφουμε με το
αυγό και τα βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι
μαζί με την κανέλα μέχρι να ρευστοποιηθεί, περιχύνουμε τις φλογέρες και
σερβίρουμε αμέσως.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου