Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

MUFFINS ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Υλικά

200 γραμμάρια σπανάκι, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένη
300 γραμμάρια αλεύρι
3 κουτ. γλυκού baking powder
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι γάλα
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι, πρέπει να πάρουμε μια ζύμη είναι αρκετά ρευστή. Βάζουμε χαρτάκια για muffin στα ειδικά φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Με μια οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε στο κέντρο  και αν βγει στεγνή έχουν ψηθεί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου