Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 κιλό ξυνόμηλα
1 κουτ. σούπας κανέλα
ζάχαρη άχνη η καστανή για το
γαρνίρισμα
κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από τα φλούδια
και τα σπόρια τα μήλα, τα περνάμε από το τρίφτη και τα ραντίζουμε με χυμό
λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα
μήλα, τις σταφίδες, το λεμόνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά
με τα χέρια.
Όπως είναι το φύλλο πάνω στο
νάιλον της συσκευασίας του, απλώνουμε επάνω του τη μισή ποσότητα από τα υλικά
της γέμισης και βρέχουμε ελαφρά με λίγο νερό τη πάνω του άκρη. Την ίδια
διαδικασία επαναλαμβάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Ρολάρουμε τη φαρδιά πλευρά
από κάτω προς τα πάνω σφικτά.
Κόβουμε ρολάκια 2-1 ½ εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα
ταψί αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το
φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η
καστανή και κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου