Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ



Υλικά

1 ½  κιλό κουνέλι
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
12-15 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
λίγο δεντρολίβανο
ξίδι
χυμό από 2 λεμόνια
1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί
νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνέλι μερίδες και το μουσκεύουμε για  3- 3 ½  ώρες σε ξίδι που να σκεπάζει το κουνέλι ως τη μέση.
Στη 1 ½  ώρα το γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Βγάζουμε το κουνέλι από το ξίδι και το τσιγαρίζουμε καλά στο ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε και τα σκόρδα κομμένα μακρόστενα  και τα σβήνουμε με κρασί.
Τα αδειάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα που να κλείνει καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το δεντρολίβανο και λίγο λίγο το νερό. Βράζουμε το φαγητό σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Στα 10 λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.
Σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

ΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου