Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΛΙΚΕΡ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ




Υλικά

1 λίτρο βότκα
2 πορτοκάλια, τις φλούδες
1 νεράντζι, τις φλούδες
1 γκρέιπ φρουτ, τις φλούδες
3 µανταρίνια, τις φλούδες
2 λεµόνια, τις φλούδες
1 περγαμόντο, τις φλούδες
3-4 κουμ κουατ, τις φλούδες
1 ξυλάκι κανέλας

για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τα εσπεριδοειδή µόνο τις φλούδες µε τον πατατοκαθαριστή.


Σε βάζο χωρητικότητας 2 λίτρων, που κλείνει ερμητικά, βάζουμε τις φλούδες µε τη βότκα και τη κανέλα και το αφήνουμε σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για ένα μήνα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες και τη κανέλα και σουρώνουμε το μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού, για 5-7 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο ποτό.
Το αφήνουμε στην άκρη για 2-3 μέρες ακόμη και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου