Υλικά
1 κοτόπουλο, 1 ½ -2 κιλά,
κομμένο σε 8 κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon,
σε σκόνη
3 κουτ. σούπας μέλι
χυμό από 3 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
½ κουτ. γλυκού κάρυ
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε και
κόβουμε σε μικρές μερίδες το κοτόπουλο (σε 8 κομμάτια).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε
τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το κάρυ, το κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και περνάμε τα κομμάτια του
κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο
σκεύος τα κομμάτια του κοτόπουλου τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μέλι
αραιωμένο στο χυμό πορτοκαλιού, το μείγμα μπαχαρικών που περίσσεψε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα
περίπου. Σταδιακά γυρίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για να ψηθούν από όλες τις
πλευρές και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου