Υλικά
1 μαρούλι άισμπεργκ
1 γαλλική σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα
χοντρά κοτσάνια
1 ματσάκι μυρώνια (ή
μαϊντανός, αν δεν βρούμε)
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 μεγάλο κόκκινο μήλο,
καθαρισμένο από φλούδια και σπόρια
σπόροι από 2 ρόδια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού
φουντούκια χοντροσπασμένα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξανθές
σταφίδες
5 κουτ. σούπας χυμός
πορτοκαλιού (ή κονιάκ, αν είναι να βγάλουμε τη σαλάτα σε γιορτινό τραπέζι)
λίγες φλούδες παρμεζάνα, για
το γαρνίρισμα
Για το άρτυμα
4 κουτ. σούπας πετιμέζι (ή 3
κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο)
80 ml λάδι
χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαδικασία Πλένουμε και
στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε φαρδιές λωρίδες τη γαλλική σαλάτα και το
άισμπεργκ και τα βάζουμε σε μια ευρύχωρη λεκάνη. Προσθέτουμε τη ρόκα κομμένη
και τα μυρώνια ψιλοκομμένα. Κόβουμε το μήλο σε φέτες, τις ραντίζουμε με λίγο
λεμόνι για να μη μαυρίσει και το ρίχνουμε στη σαλάτα. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι
αφαιρώντας και την άσπρη μεμβράνη, το κόβουμε ροδέλες και μετά σε κύβους και το
προσθέτουμε στη σαλάτα.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι τις
σταφίδες με το κονιάκ και τις ζεσταίνουμε σιγά σιγά στη φωτιά και μετά τις
αφήνουμε σκεπασμένες να το απορροφήσουν όλο. Οταν κρυώσουν τις προσθέτουμε στη
σαλάτα. Σε ένα βαζάκι με σφιχτό καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά του αρτύματος, τα
χτυπάμε καλά να ενωθούν, αδειάζουμε πάνω στη σαλάτα και με 2 κουτάλια την
ανακατεύουμε να αρτυθεί καλά. Τη βάζουμε στη σαλατιέρα που θα τη σερβίρουμε,
πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σκορπίζουμε από πάνω την παρμεζάνα. Τέλος,
ρίχνουμε το ρόδι από πάνω.
ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Φωτογραφία STUDIO M.COM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου