Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΖΑΚΥΝΘΙΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ



Υλικά

8 αγκινάρες μωβ με τα αγκάθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ κιλό κουκιά ξεσπυρισμένα
1 χούφτα αρακά
2 πατάτες κομμένες
4-5 κλωνάρια μάραθο
λίγο άνηθο
1 κουταλιά πελτέ
1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, για να μπορούν να στέκουν στη κατσαρόλα. Με ένα κουταλάκι και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αδειάστε το κέντρο της αγκινάρας για να απομακρύνετε το χνούδι. Καθαρίστε και τα κοτσάνια από τα σκληρά εξωτερικά.
Βάλτε τις αγκινάρες σε φαρδιά κατσαρόλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Σκορπίστε γύρω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα κουκιά, τον αρακά και τα μυρωδικά. Βάλτε λίγο βραστό νερό και αφήστε τες να βράσουν. Όταν είναι μισομαγειρεμένες, προσθέστε τις πατάτες, το λάδι, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο λερό και αλατοπιπερώνετε.
Αφήστε το φαγάκι να πάρει λίγες βράσεις για να ξεμυρίσει η ντομάτα και σκορπίστε στη κατσαρόλα το ρύζι. Φροντίστε να υπάρχουν στη κατσαρόλα 2 ½ ποτήρια υγρό, για να απορροφήσει το ρύζι. Προς το τέλος του μαγειρέματος ελέγξτε το αλάτι.

Τα εξωτερικά φύλλα δεν τα αφαιρείτε από τις αγκινάρες, γιατί είναι τρυφερά και πολύ νόστιμα. Στο τραπέζι βάλτε και ένα πιάτο για να ακουμπάνε οι συνδαιτυμόνες τα φύλλα, αφού φάνε τα τρυφερά μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου