Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



   
Υλικά

3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι γάλα
½  φλιτζάνι ζάχαρη
250 γραμμάρια σοκολάτα
4 κρόκους αυγών
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα, και στη συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά για να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Κτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αυγών καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε τη κρέμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με νερό.
Ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-12 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλουμε τη κρέμα από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε με σαντιγί από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου