Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ




Υλικά

1 χταπόδι 1-1 ½ κιλό
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του.
Μόλις βράσει, πετάμε το νερό, το κόβουμε σε κομμάτια, το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι, τη δάφνη, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε δύο φλιτζάνια νερό, το πιπέρι, ελάχιστο αλάτι  και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να σχεδόν να δέσει η σάλτσα του. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει τελείως η σάλτσα του.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου