Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Υλικά

3 μελιτζάνες (φλάσκες), τριμμένες στο τρίφτη
2 κρεμμύδια, τριμμένα στο τρίφτη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά κτυπημένα
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα γιαουρτιού
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ξύδι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο).

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αλεύρι- και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να πάρουμε ένα πηκτό χυλό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο καλαμποκέλαιο να κάψει. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια η με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια και μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές βγάζουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό για να απορροφηθεί το λάδι.
Συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού η με τζατζίκι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου