Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ




Υλικά

½ κιλό ταλιατέλες
200 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
5-6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
1 σφηνάκι ουίσκι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα   
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με τη μαργαρίνη σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρώμα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το ουίσκι.
Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μουστάρδα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με τη παρμεζάνα και  ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. Mόλις ανακάλυψα τις συνταγές σας!Η μία είναι καλύτερη από την άλλη.Θέλω να τις φτιάξω όλες!! Συγχαρητήρια. Μ αρέσει που έχετε ωραίες ιδέες για φαγητά (πχ σπανάκι) που δύσκολα τρώνε τα παιδιά με συνδυασμούς που σίγουρα θα φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή