Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΕ ΚΡΑΣΙ VISANTO



Υλικά

3 χοιρινά ψαρονέφρια
2 μικρές πιπεριές, καυτερές
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
1 ½ φλιτζάνι Visanto
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού σουσάμι  
Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι λαδοτύρι Ζακύνθου, τριμμένο
1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιλέτα ολόκληρα και τα αφήνουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια τα σβήνουμε με το visanto, αφού έχουμε διαλύσει μέσα τη μουστάρδα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Όταν τις σερβίρουμε στο πιάτο, τις πασπαλίζουμε με το λαδοτύρι και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο και πολύχρωμους κόκκους πιπεριού.
Συνοδεύουμε  με πιλάφι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου