Υλικά
¾
μοσχάρι σε πολύ λεπτές φέτες
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1
κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3
φλιτζάνια ντομάτες, ψιλοκομμένες
1
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας μουστάρδα
2
φύλλα δάφνης
μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για
τη γέμιση
½
φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
1
φλιτζάνι δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα σταφίδες ξανθές
1
½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε
ένα βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο βάζουμε τα φιλετάκια και τα ροδίζουμε
ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε
ζεστά. Καθαρίζουμε το τηγάνι και σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Με ένα πινέλο αλείφουμε με
μουστάρδα τις φέτες από τη πλευρά που θα τις γεμίσουμε και βάζουμε από μια
κουταλιά της σούπας σε κάθε μια φέτα κρέατος, τη διπλώνουμε δεξιά-αριστερά και
τη τυλίγουμε ρολό. Τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει και τις
βάζουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με κρασί, και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις
ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το μπούκοβο αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό και τα
βράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου η μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσέχουμε να μην μείνουν από νερό.
Βγάζουμε
τα ρολάκια από το τηγάνι, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Δένουμε τη
σάλτσα αν και την ρίχνουμε πάνω στα ρολά.
Συνοδεύουμε
με πουρέ πατάτας η ρύζι.
Στη
γέμιση μπορούμε να βάλουμε άλλους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα τις
αρεσκείας μας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου