Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



Υλικά

2 κουτιά  digestive μπισκότα
250 gr Βούτυρο
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
Ενάμιση φύλλο ζελατίνης
2-3 μπανάνες
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το digestive στο μπλέντερ .
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το μπισκότο. Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει . Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 2-3 ώρες μέχρι να πήξε και να γίνει η καραμέλα. Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε χλιαρό νερό προς κρύο και μετά σε ζεστό για να λιώσει και με ανακάτεμα προσθέτουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα. Όταν είναι έτοιμο το στρώνουμε πάνω στο μπισκότο και το γεμίζουμε με μπανάνα κομμένη σε ροδέλες. Χτυπάμε την κρέμα και την τοποθετούμε από πάνω. Τρίβουμε στο τέλος την κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΗΣ  - ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου