1
κιλό πράσα, σε ροδέλες
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½
ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1
σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
φλιτζάνι λευκό κρασί
2
φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για
τη μπεσαμέλ
3
½ φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο
1
φλιτζάνι αλεύρι
4
αυγά
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε φωτιά, βάζουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και
το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε
με κρασί προσθέτουμε τον άνηθο βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά μέχρι να φύγουν τα
πολλά υγρά.
Σε
ένα πυρέξ απλώνουμε το μείγμα από το τηγάνι και το αφήνουμε για λίγο να
κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά κτυπημένα, τα τυριά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
τα ανακατεύουμε καλά.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και με μια ξύλινη
κουτάλα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν σε ένα σφικτό μείγμα. Μετά
ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι
να πάρουμε μια αφράτη κρέμα.
Ρίχνουμε
τη μπεσαμέλ στο πυρέξ, πάνω από τα πράσα
με τα τυριά και τη στρώνουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου