Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ




Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα η ανθότυρο
4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζαχαρωμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκοπανισμένα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι γάλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών έως ότου αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ  βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού, τη κρέμα τυριού και τα ανακατεύουμε καλά.
Κτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά στο μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, προσθέτουμε τα φρουτα και τα καρύδια και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ η ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 65-70 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με το γνωστό τρόπο εάν το κέικ μας έχει ψηθεί και το βγάζουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
   
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου