Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι arborio η καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
1 λίτρο ζωμό κότας
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 10 λεπτά άκοπη.  
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα μας από τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κεφαλογραβιέρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.  

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου