Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΥΚΩΤΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ




Υλικά

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
1 κιλό κρεμμύδια, σε λωρίδες
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα  

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το συκώτι, αφαιρούμε τη πέτσα του, το πλένουμε και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. (Αν δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τη πέτσα, το ζητάμε από το κρεοπώλη).
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
Βάζουμε στο τηγάνι το συκώτι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.         
Σερβίρουμε το συκώτι στα πιάτα, με τα κρεμμύδια από πάνω και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου