Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΡΟΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΥΓΑ




Υλικά

5 αυγά
2 αυγά κτυπημένα
2 κουτ. σούπας γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση
½ κιλό ξερά φασόλια βρασμένα η κονσέρβας  
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 καρότα, στο τρίφτη
1 ντομάτα στο τρίφτη
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά
2 κουτ. σούπας ελειόλαδο
2 αυγά
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό , βράζουμε τα αυγά μέχρι να σφίξουν, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και μόλις κρυώσουν τα αποφλοιώνουμε.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Στη μηχανή του πουρέ περνάμε τα φασόλια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα λιωμένα φασόλια, το λαχανικά από το τηγάνι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, τα αυγά, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ισάριθμες μπάλες όσα και τα αυγά και στο κέντρο της κάθε μιας βάζουμε από ένα αυγό και τις ξαναζυμώνουμε για να μας δώσουν μια λεία μπάλα. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Τις περνάμε από το αλεύρι, το αυγό κτυπημένο σε λίγο γάλα και τη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο για 5-7 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις κόβουμε στη μέση και τις σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου