Υλικά
2
φλιτζάνια χυμό μήλου (6 μήλα)
1
λίτρο νερό
Για
το σιρόπι
4
φλιτζάνια νερό
3
φλιτζάνια ζάχαρη
2
κουτ. σούπας μέλι
3-4
φύλλα φρέσκια αρμπαρόριζα
1
ξυλάκι κανέλα
1
αστεροειδή γλυκάνισο
5-6
καρφάκια γαρίφαλου
1
κομμάτι φλούδας λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε
και καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια.
Τα
κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στον αποχυμωτή για να πάρουμε το χυμό τους.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή, τα βάζουμε στο μούλτι με λίγο νερό και τα κτυπάμε. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι και πιέζουμε καλά
το πολτό πιέζοντας καλά τον πολτό να πάρουμε το χυμό.
Σε
μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα, το ξυλάκι κανέλας, το γλυκάνισο, τα καρφάκια
γαρίφαλου και τη φλούδα λεμονιού τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε
για
άλλα 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
Αφαιρούμε
τα μπαχαρικά και τα φύλλα αρμπαρόριζας από το σιρόπι και το ανακατεύουμε με το
νερό και το χυμό μήλου, βάζουμε το χυμό σε ένα μπουκάλι και τον διατηρούμε στο
ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου