Υλικά
6-8
αγκινάρες
½
κιλό φρέσκα κουκιά
3
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2
φρέσκα σκόρδα, ψιλοκομμένα
3
καρότα, σε φέτες (προαιρετικά)
½
ματσάκι άνηθο
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1½ λεμόνι τον χυμό του
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις αγκινάρες, βγάζοντας ένα-ένα τα σκληρά φύλλα τους. Κόβουμε με ένα μαχαίρι
τις άκρες από τα υπόλοιπα φύλλα και με ένα κουτάλι με προσοχή αφαιρούμε το
χνούδι τους. Κόβουμε το κοτσάνι τους και το καθαρίζουμε γύρω-γύρω. Τις περνάμε
με μια λεμονόκουπα και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού,
για να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε
τα κουκιά, όπως τα φασολάκια, κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλαϊνές
ίνες. Τα σπάμε στη μέση ή στα 3, ανάλογα το μέγεθος.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα να μετά
ρίχνουμε τα κουκιά, τα καρότα και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για
10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε
τις αγκινάρες, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε
μέτρια φωτιά, για περίπου μισή ώρα, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του,
προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου