Υλικά
1 κιλό σουπιές φρέσκες ή
κατεψυγμένες
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις
πλένουμε και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσουν
λίγο με τα υγρά του. Μετά τις βγάζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μια με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε
το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και τις
σοτάρουμε και αυτές για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας
αραιωμένο στο κρασί, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε αρκετό νερό να
καλυφθούν και τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν
ρίχνουμε τα ζυμαρικά και χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν και στο
τέλος να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Είναι προτιμότερο να ρίξουμε λίγο
νερό και να συμπληρώνουμε όταν χρειάζεται, μόνο που θα πρέπει να ανακατεύουμε
τακτικά επειδή τα ζυμαρικά εύκολα μπορεί να μας κολλήσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου