Υλικά
200
γραμμάρια ροκφόρ
1
φλιτζάνι καρύδια
1
½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
½
φλιτζάνι κονιάκ
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2
κουτ. σούπας βούτυρο
πιπέρι άσπρο
Λίγο
αλάτι
Εκτέλεση
Αλέθουμε
τα καρύδια στο μίξερ (να μην γίνουν σκόνη).
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ρίχνουμε το σκόρδο και τα καρύδια και τα σοτάρουμε για 2-3
λεπτά.
Προσθέτουμε
την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ, κομμένο σε κομματάκια, το κονιάκ, λίγο αλάτι, το
άσπρο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μπορούμε
να σερβίρουμε τη σάλτσα μας πάνω από ζυμαρικά, πράσινη σαλάτα, ψητά λαχανικά
και κρεατικά, ακόμη και σε τηγανιτές πατάτες.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου