Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό φρέσκο γάλα
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα,
τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
4 αυγά
2 κρόκους
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το
βούτυρο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ανακατεύουμε μέχρι να το ρουφήξει, προσθέτουμε
το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε τη κρέμα από τη
φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε το σύρμα
ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα,
τη κεφαλογραβιέρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα λαδωμένο ταψί (36 εκ.)
στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα και απλώνουμε το μείγμα της
κρέμας.
Γυρίζουμε προς τα μέσα και
πάνω στη γέμιση τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί. Στρώνουμε λαδώνοντας ένα-ένα
από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, γυρίζοντας τις άκρες τους κάτω από την μπουγάτσα. Το
τελευταίο φύλλο το ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει καλά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου