Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ






Υλικά

1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες, ψιλοκομμένες   
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο  
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελάχιστο νερό να βράσει λίγο με τα υγρά του. Μετά το βγάζουμε και όταν κρυώσει λίγο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στην ίδια κατσαρόλα και αφού έχουμε πετάξει το νερό που έμεινε, σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε και αυτό για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας αραιωμένο στο κρασί, το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε αρκετό νερό να καλυφθεί το χταπόδι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Όταν βράσει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και νερό όσο χρειάζεται για να βράσουν και στο τέλος να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Είναι προτιμότερο να ρίξουμε λίγο νερό και να συμπληρώνουμε όταν χρειάζεται, μόνο που θα πρέπει να ανακατεύουμε συχνά επειδή τα ζυμαρικά εύκολα μπορεί να μας κολλήσουν.
Σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα… θα με θυμηθείτε!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου