Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ


Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι σαμπάνια
1 κουτ. της σούπας αλεύρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, ψήνουμε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν, 8-10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών αλάτι και πιπέρι και τις σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμη. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και τη σαμπάνια και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Πριν να δέσει τελείως η σάλτσα μας επαναφέρουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι η πουρέ πατάτας.

Αν θέλουμε πριν βγάλουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα, ρίχνουμε στο τηγάνι δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το φαγητό μας για 2-3 λεπτά ακόμη χωρίς όμως να πάρει βράση γιατί μπορεί να κόψει η κρέμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου