Υλικά
1
φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
κουτ. γλυκού μπέικιν
1
φλιτζάνι γάλα
1
φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
3
κουτ. σούπας βιτάμ λιωμένο
2
αυγά
δυόσμο,
ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε
τη κεφαλογραβιέρα, το κασέρι, το βούτυρο, δυόσμο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
και τα ζυμώνουμε. Κτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα και το ρίχνουμε λίγο-λίγο
στη ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και αφράτη
ζύμη.
Πλάθουμε
σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου που το έχουμε καλύψει
με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου