Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα,
τριμμένη
1 φλιτζάνι γκούντα, τριμμένο
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι,
τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα
σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο
νερό και ένα κουταλάκι αλάτι, για 15-20 λεπτά περίπου. Τις βγάζουμε και τις
αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι τις αδειάζουμε με
προσοχή, για να μην μας σπάσουν, τους αφήνουμε περίπου ένα εκατοστό πάχος
γύρω-γύρω.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα
από τις πατάτες που αδειάσαμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε
τα τριμμένα τυριά, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο
σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το
ψιλοκομμένο μπέικον και τα ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα από το
τηγάνι στο μπολ με τις πατάτες και τα τυριά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και
ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες και τις βάζουνε στο ταψί του
φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Τις σερβίρουμε ζεστές.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου