Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΣΑΡΑΓΛΙ




Υλικά

2 πακέτα φύλλο κρούστας
½ κιλό καρύδια, τριμμένα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
½ κιλό βούτυρο καλό

Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με το μείγμα από το μπολ. Προσθέτουμε από πάνω δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα. Προσθέτουμε και τρίτο φύλλο και πασπαλίζουμε με το μείγμα. Τα τυλίγουμε ελαφρά σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες δύο εκατοστών. Τις τοποθετούμε πλαγιαστές σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε τη ίδια διαδικασία ανά τρία φύλλα μέχρι να γεμίσουμε το ταψί μας. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πάνω από κάθε ρολάκι μια κουταλιά της σούπας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για 30-45 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ταψί, με χλιαρά τα σαραγλί και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου