Υλικά
1
μικρό κόκκινο λάχανο, σε λωρίδες
½
ματσάκι ρόκα
1
ξυνόμηλο, σε λεπτές μισές φέτες
6-8
σύκα ξερά, σε κομματάκια
½ φλιτζάνι φουντούκια
χυμό
από 2 λεμόνια
αλάτι
80
γραμ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
Για
τη σάλτσα
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2
κουτ. σούπας μέλι
1
κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το λάχανο και το μήλο, τους ρίχνουμε αλάτι και λεμόνι και τα
ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο
ψυγείο για 5-6 ώρες, να μαριναριστούν.
Μετά
στραγγίζουμε το λάχανο και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του.
Βάζουμε
το λάχανο με το μήλο σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τη ρόκα, τα φουντούκια, τα
σύκα, λίγο πιπέρι και τις φλοίδες παρμεζάνας και ανακατεύουμε.
Σε
ένα σέηκερ κτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και
πιπέρι και το ζουμί από το λάχανο, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου