Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ




Υλικά

5 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στο γκριλ ολόκληρες με τη φλούδα, αφού τις τρυπήσουμε με πιρούνι σε μερικά σημεία. Τις στραγγίζουμε καλά αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι όπως κάνουμε και στη μελιτζανοσαλάτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας μαζί με τη κεφαλογραβιέρα, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας και τη φρυγανιά τόση όσο τραβήξει η ζύμη για να πλάθεται με ευκολία. Πλάθουμε τους κεφτέδες, σε στρογγυλό η μακρόστενο σχήμα, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Τους συνοδεύσουμε με μία σάλτσα γιαουρτιού (2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο).

Μπορούμε να τους ψήσουμε και στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, αφού τους γυρίσουμε 1-2 φορές για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου