Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ




Υλικά

1κότα (1 ½ -2 κιλά)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα, σε φέτες
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι ρύζι
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε την κότα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να αφρίζει με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τον αφρό. Όταν αρχίζει να παίρνει βράση ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσο, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Όταν το κρέας μαλακώσει, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα. Στο ζουμί που βράζει, συμπληρώνουμε με τη ποσότητα νερού ανάλογα πόσο αραιή θέλουμε τη σούπα μας. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε σιγά- σιγά το χυμό από τα λεμόνια. Με μια κουτάλα προσθέτουμε ζουμί από τη κατσαρόλα και συνεχίζουμε να κτυπάμε το μείγμα. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ξεκοκαλίζουμε την κότα την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την ρίχνουμε στη σούπα.
Σερβίρουμε στα πιάτα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου