Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ




Υλικά

300 γραμ. χοιρινή πανσέτα, σε λεπτές φέτες
200 γραμ. σπανάκι, κομμένο σε κομματάκια
½ μαρούλι, κομμένο σε κομματάκια
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές λωρίδες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½  ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
αλάτι  

Για τη σάλτσα
1 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire (γουόρτσεστερ)
1 κουτ. σούπας ξύδι από ρύζι η κρασί
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο η ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού σουσάμι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
πιπέρι

Εκτέλεση

Μοιράζουμε σε τρία μεσαία μπολ το σπανάκι, το μαρούλι, τις πιπεριές, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα σέηκερ βάζουμε τη σάλτσα Worcestershire, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το σουσάμι, το σκόρδο, πιπέρι και τα κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες χοιρινής πανσέτας και τις σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Δεν χρειάζεται να βάλουμε ελαιόλαδο, γιατί το κρέας θα ψηθεί με το λίπος του.
Προσθέτουμε στα μπολ με τα λαχανικά τις χοιρινές πανσέτες κατευθείαν από το τηγάνι (χωρίς το λάδι), βάζουμε από πάνω το κρεμμυδάκι με τη ρόκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου