Υλικά
½
κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο
1
πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
3
καρότα, στον τρίφτη
3
κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2
κουτ. σούπας μαϊντανό
2
κουτ. σούπας ξύδι
½
κουτ. γλυκού μπούκοβο
λίγο
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα
πιέζουμε με τα δάκτυλά μας να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε με το ξύδι,
περιχύνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε τα λαχανικά για 2-3 ώρες
στο ψυγείο.
Όταν
είναι να σερβίρουμε τη σαλάτα τη σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά της, ρίχνουμε το
μπούκοβο και τη περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε
ψητό κρέας και τηγανιτά ψάρια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου