Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΟΥΦΛΕ




Υλικά

8-10 αγκινάρες, βρασμένες
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ένταμ, τριμμένο
6 φέτες χοιρινό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 κουτ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

για τη μπεσαμέλ
½  λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
2 αυγά
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν –όχι να λιώσουν- και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις αγκινάρες, τα τυριά, το ζαμπόν, λίγο αλατοπίπερο και τον άνηθο. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε το μείγμα με τις αγκινάρες και τα τυριά.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά και σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσει να πήζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά και τέλος ρίχνουμε στη κρέμα τη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τις αγκινάρες και τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι το σουφλέ μας να πάρει χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου