4
φέτες φρέσκο ξιφία
3
κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
4
φέτες ρίζας τζίντζερ, αποφλοιωμένες
2
κουτ. σούπας λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
½
κουτ. γλυκού κόλιαντρο, σε σκόνη
1
καυτερή πιπεριά τσίλι
1
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1
κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
κουτ. σούπας σουσάμι, ψημένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
2
κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1
φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα
1
κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
Σε
μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το τζίντζερ, τη πιπεριά τσίλι,
το λεμονόχορτο, το κόλιαντρο και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα βράζουμε μέχρι
να μας δώσουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
Σε
ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σουσάμι για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να
βράσουν όλα μαζί για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε τα μυρωδικά και τη πιπεριά και διατηρούμε
τη σάλτσα ζεστή.
Πλένουμε
τις φέτες ξιφία, τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι γκριλ και
τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην μας στεγνώσουν.
Σερβίρουμε
τα φιλέτα ξιφία στα πιάτα με τη σάλτσα μυρωδικών από πάνω και γαρνίρουμε με
ψιλοκομμένο μαϊντανό και σουσάμι.
Συνοδεύουμε
με πράσινη σαλάτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου