Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



                
Υλικά

½ κιλό σπαγγέτι Νο 6
½ κιλό μανιτάρια, σε φέτες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ½ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
           
Εκτέλεση       

Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν
μέχρι να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα.     
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και αν θέλουμε τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα που έβρασαν αφού έχουμε λιώσει 2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
στη κατσαρόλα που έβρασαν ρίχνετε το βούτυρο.
Τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα η κατευθείαν στα πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών και μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα από πάνω και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου