Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ





Τον Ιανουάριο του 2013, η εταιρεία Ithaki Export PC & DT Company ανέθεσε στους In Mood Designers το λογαριασμό ενός νέου προϊόντος (ελαιόλαδου), με σκοπό την εξαγωγή του. Zητούμενο ήταν ο σχεδιασμός της ταυτότητας ενός premium προϊόντος, με κοινό-στόχο τα υψηλά κοινωνικά στρώματα της Κίνας.
Η έμπνευση για τους In Mood Designers ήλθε από μια αρχαία πινακίδα που ανακαλύφθηκε στην Ιθάκη το 2006 και αφηγείται ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας (τη συνάντηση με τις Σειρήνες). Απεικονίζει ένα πλοίο με τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι και εκατέρωθεν τερατόμορφα σχέδια, μία τρίαινα και σημάδια πιθανής Γραμμικής Β. H γραμματοσειρά που επελέγει είναι η PF Temple Archaic
«Διατηρήσαμε αφαιρετικό ύφος, με δυναμικές γραμμές, εμπνεόμενοι από την αρχαία ελληνική κομψότητα» μας λένε οι σχεδιαστές του γραφείου, Άσπα Χροναίου και Κώστας Αποστολόπουλος, και συνεχίζουν «το σχεδιασμό διατρέχει η έννοια της κίνησης και του ταξιδιού, εμπνεόμενοι τόσο από την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη όσο και από το ομώνυμο ποίημα του Κων. Καβάφη. Αν και το ποίημα αναφέρεται στην Ιθάκη, δεν είναι ένα ποίημα επιστροφής. Είναι ένα ταξίδι πηγαιμού, με διάρκεια και γεμάτο με περιπέτειες και γνώσεις…».
H συσκευασία είναι απλή και δίνει έμφαση στην προστασία του προϊόντος και τη μετάδοση της αίσθησης του πολύτιμου. Η σειρά των συσκευασιών περιλαμβάνει δοχεία των 250ml, 500ml και 750ml.
Συντελεστές                                                                    
Copywrite: Μαρία Ναθαναήλ
Φωτογραφία: Πάνος Κωστούρος
Ψηφιακή επεξεργασία: Αντώνης Κατρακάζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου