Υλικά
1
κιλό πατάτες
2
μήλα ξινά
1
½ φλιτζάνι μανούρι η ανθότυρο
2
κουτ. σούπας βούτυρο
1
φλιτζάνι γάλα
ανηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
λευκό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις πατάτες και τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε
μια κατσαρόλα με λίγο νερό και μισό κουταλάκι αλάτι βράζουμε τις πατάτες και
μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε και τα μήλα.
Όταν
οι πατάτες και τα μήλα μαλακώσουν (όχι να λιώσουν), τα στραγγίζουμε και όσο
είναι ζεστά τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ, το μπλέντερ η τα λιώνουμε με
ένα πιρούνι.
Βάζουμε
σε ένα μπολ τον πουρέ πατάτας και μήλου, προσθέτουμε το βούτυρο, το
μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το τυρί, αφού πρώτα το
έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι και το γάλα σε ποσότητα ανάλογα πόσο πηκτό
θέλουμε το πουρέ μας και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε
το πουρέ ζεστό και συνοδεύουμε κυρίως κρεατικά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου