Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ




Υλικά

2 μελιτζάνες, σε φέτες
2 κολοκυθάκια, σε φέτες
2 καρότα, σε φέτες
2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές κέρατα, σε ροδέλες
2-3 πατάτες, σε φέτες
6-7 φασολάκια
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι

Για τη σάλτσα
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά η tabasco (όσο θέλουμε)
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξύδι
½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες σε πάχος 1-1 ½ εκατοστό. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για λίγη ώρα και μετά τις ξεπλένουμε.
Στρώνουμε τα λαχανικά (εκτός από τις πατάτες) στο ταψί του φούρνου, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τους ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και ρίγανη.
Τα ψήνουμε στην επάνω αντίσταση του φούρνου για 35-40 λεπτά περίπου, ενώ τα γυρίζουμε μια-δυο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις στρώνουμε στη σχάρα του φούρνου επάνω σε μια λαδόκολλα. Τις ψήνουμε και αυτές στην πάνω αντίσταση για 50 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ του φούρνου, τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τους σπόρους και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, να στραγγίξουν καλά. Στη συνέχεια τις κτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και όσο ελαιόλαδο  χρειαστεί και τα κτυπάμε για λίγο ακόμη.
Σερβίρουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη πιατέλα και στη μέση βάζουμε ένα μπολ με τη σάλτσα πιπεριάς.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου